Bouwhistoricus

✔ Cultureel erfgoed

✔ Expertise uiteenlopende vakgebieden

✔ Oplossen complexe vraagstukken

Wanneer u op zoek bent naar een bouwhistoricus die de cultuurhistorische waarde van uw bezit in kaart brengt, bent u bij ons in juiste handen. Door een brede kennis van bouw- en cultuurhistorie zijn wij bijvoorbeeld in staat adviezen te geven over welke onderdelen van een bouwwerk cultuurhistorisch waardevol zijn en behouden moeten blijven en welke onderdelen minder belangrijk zijn.

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op

Onderzoek door onze bouwhistoricus

Onze bouwhistoricus houdt zich bezig met het onderzoek naar een gebouw of gebied aan de hand van vermoedelijke of geconstateerde monumentwaarden. Er wordt gekeken naar waar een gebouw staat en waarom het er staat. Ook kijkt onze bouwhistoricus naar waarom het er zo uitziet en wat de waarden betekenen voor de toekomst. Hiervoor wordt een bouwhistorisch onderzoek uitgevoerd. Dit is van belang om inzicht te krijgen in de bouwgeschiedenis en de cultuurhistorische waarden van een gebouw. Bij dit onderzoek is een gebouw of een ensemble van bouwwerken het uitgangspunt. Het onderzoek resulteert in een waardestelling. Dit is in feite de conclusie van het onderzoek en geeft bijvoorbeeld de essentiële cultuurhistorische waarden weer die belangrijk zijn bij het aanvragen van een omgevingsvergunning.

Schakel onze expertise in

Ons adviesbureau heeft al vele projecten mogen uitvoeren. Bent u geïnteresseerd in wat onze bouwhistoricus voor u kan betekenen? Schakel onze expertise in en bekijk de mogelijkheden. Ons bedrijf is te bereiken via info@bureauwiegel.nl. Daarnaast kunt u ook telefonisch contact opnemen via +31(0)85 876 93 28.