Bouwhistorisch onderzoek

✔ Cultureel erfgoed

✔ Expertise uiteenlopende vakgebieden

✔ Oplossen complexe vraagstukken

Wilt u bouwhistorisch onderzoek laten uitvoeren om de bouwhistorische waarde van uw monument of ander bouwwerk in kaart te brengen? Bureau Wiegel heeft ruime expertise op het gebied van cultureel erfgoed. Wij zijn daarom de juiste partner om u te adviseren over uw monument.

Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op

Bouwhistorisch onderzoek verrichten door echte specialisten

Een bouwhistorisch onderzoek wordt uitgevoerd door een bouwhistoricus. Het onderzoek is belangrijk om inzicht te krijgen in de bouwgeschiedenis en de historische waarden van een bouwwerk. De bouwmaterialen, bouwwijze en de bouwsporen worden onderzocht. Bij dit onderzoek hoort ook een waardestelling. Een waardestelling is het weloverwogen implementeren en classificeren van erfgoed. Een cultuurhistorische waardestelling doet uitspraak over de identiteit, betekenis en zeldzaamheid van erfgoed.

Schakel onze expertise in

Ons adviesbureau heeft veel ervaring met cultureel erfgoed. Wij kunnen u daarom goed adviseren. Bent u geïnteresseerd in een samenwerking of wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken via +31(0)85 876 93 28. Daarnaast is het ook mogelijk om te mailen naar info@bureauwiegel.nl. Wij staan u graag te woord.